Wegens de coronaperikelen is het opendeurweekend van 2020 verplaatst naar het 1e weekend van juli 2021.

Zaterdag 3 juli en zondag 4 juli 2021 - Open Wijngaardfeesten

 

Op het prestigieuze internationale wijnconcours Effervescents dat georganiseerd werd in de Bourgondië-streek, behaalde wijndomein Entre-Deux-Monts een gouden medaille.

Op dit hoog aangeschreven event werden liefst 479 mousserende wijnen van over heel de wereld (19 verschillende landen) geproefd door meer dan 80 internationale juryleden. Uiteindelijk werden 35 wijnen bekroond met een gouden medaille, waarvan één voor België:

  • de Wiscoutre Blanc de blancs van Entre-Deux-Monts.

De resultaten van de 18de editie van Effervescents kunt u hier raadplegen.

Proficiat aan wijnbouwer Martin Bacquaert en zijn team.

Ieder jaar verkiest de vakjury van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) de beste wijnen van ons land. Ze proeven en beoordelen blind de Belgische wijn.

De 16e editie van de wedstrijd Beste Belgische Wijn ging door op woensdag 16 september. In totaal werden er meer dan 200 wijnen ingestuurd.

Volgende wijnen uit Vintage Heuvelland werden bekroond met een zilveren medaille:

  • Entre-Deux-Monts: Wiscoutre Brut 2018
  • Koudekot: Noir Barriq 2018

Ieder jaar verkiest de vakjury van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) de beste wijnen van ons land. Ze proeven en beoordelen blind de Belgische wijn.

De 15e editie van de wedstrijd Beste Belgische Wijn ging door op woensdag 18 september. In totaal werden er 180 wijnen ingestuurd.

Entre-Deux-Monts kaapte 2 medailles weg: zilver voor Bacquaert Brut en brons voor Wiscoutre Rosé.

Onze wijnbouwers zijn fier op de Vintje paté aangemaakt op basis van Vintje. Een lekker product gemaakt bij de ambachtelijke hoeveslagerij 't Lindebos (http://www.lindebos.be - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

Vintje paté is ook te koop bij enkele wijnbouwers.

Verkoopprijs: 6,50 EUR (incl. waarborg van 1 EUR)

 

Ieder jaar verkiest de vakjury van de Vereniging van Vlaamse Sommeliers (VVS) de beste wijnen van ons land. Ze proeven en beoordelen blind de Belgische wijn.

De 14e editie van de wedstrijd Beste Belgische Wijn ging door op woensdag 19 september. In totaal werden er 109 wijnen ingestuurd.

Volgende wijnen uit Vintage Heuvelland werden bekroond met een gouden medaille:

  • Entre-Deux-Monts: Bacquaert Brut 2015 (chardonnay, pinot noir)
  • Entre-Deux-Monts: Pinot 2017 (pinot gris, auxerrois, chardonnay, sieger)
  • Entre-Deux-Monts: Wiscoutre Rosé 2016 (kerner, chardonnay, pinot noir)

een zilveren medaille ging naar:

  • Wijngaard Zavelaar: Pinot 2017 (auxerrois, pinot gris, chardonnay)
  • Wijngaard Monteberg: Pinot Gris 2017

 

Het label 100% West-Vlaams, Hoeveproducten en Streekproducten (h)erkent eerlijke en kwalitatieve producten uit de Westhoek, de Leiestreek en het Brugse Ommeland. Ons Vintje mocht het certificaat van 100% West-Vlaams Streekproduct ontvangen.

Wat is het Vintje?

Vintje is ontstaan uit een samenwerking van alle wijnbouwers uit de Westhoek die lid zijn van Vintage Heuvelland vzw. Vintje werd gelanceerd naar aanleiding van het Wijn- en eetfestijn van vzw Vintage Heuvelland van 4 juni 2017.

De naam wijst naar vin (= Frans voor wijn), vintage (= vzw Vintage Heuvelland) en fine (=destillaat van druivensap).

Vintje smaakt fijn met toetsen van vanille en exotisch fruit.

Hoe komt het product tot stand?

Na het persen van de druiven en het overhevelen van het heldere druivensap blijft er wat bezinksel over. Dit restproduct wordt normaal niet gebruikt. Het idee kwam van de wijnbouwers om dit restproduct te verzamelen, te valoriseren en te laten distilleren.

Het restproduct werd gedistilleerd in La Distillerie de Biercée in Thuin en komt dan direct terug naar Heuvelland. Het Vintje werd gelagerd in eiken vaten in Heuvelland gedurende minstens 16 maanden en gebotteld in de Westhoek.

Waar kan je Vintje kopen?

Vintje is te verkrijgen bij alle wijnbouwers van Vintage Heuvelland VZW en in de buurtwinkels.

Een fles Vintje kost 19,50 EUR voor een flesje van 350ml, 40% Alc. Vol.